Side Property Real Estate Construction

English German Netherland

Geschiedenis Van Side

AntalyaGeschiedenis van Side

Side was eens een antieke havenstad in Pamphylië, ongeveer 16 kilometer van Seleucia. Tegenwoordig is het vooral bekend als toeristische attractie en badplaats aan de Turkse Rivièra. Het ligt tussen de steden Antalya en Alanya, nabij de plaatsen Manavgat en Selimiye.

Side ligt aan het oostelijke deel van de Pamphylische kust, ongeveer 20 kilometer oostelijk van de monding van de Eurymedon rivier. Kolonisten uit Cyme in Aeolië, een antiek district in Klein-Azië, stichtten de stad in de 7e eeuw v.Chr.. Dankzij de goede natuurlijke haven voor kleine bootjes, werd Side een belangrijke handelsplaats in Pamphylië - het gebied in zuidelijk Klein-Azië tussen Lycië, Cilicië, de Middellandse Zee en het gebergte Taurus.

Gedurende de 6e eeuw v.Chr. maakte Side deel uit van het Lydische rijk. Het verkreeg gedeeltelijke autonomie onder Perzische heerschappij na 547 v.Chr.. Side sloeg zijn eigen munten vanaf de 5e eeuw v.Chr., zelfs toen het nog onder Perzische heerschappij viel.

AlanyaAlexander de Grote bezette Side zonder verdere strijd 333 v.Chr.. Alexander liet slechts een enkel garnizoen achter om de stad te bezetten. De bezettende macht bracht de bevolking in contact met de Hellenistische cultuur, die de stad zou domineren van de 4e eeuw v.Chr. tot de 1e eeuw v.Chr.. Na Alexanders dood kwam de stad onder controle van een van Alexanders generaals, Ptolemaeus, die zichzelf in 305 v.Chr. uitriep tot koning van Egypte. Het Ptolemaeïsche rijk beheerste Side tot het werd verslagen door het Seleucidische rijk in de 2e eeuw v.Chr.. Ondanks deze bezettingen, slaagde Side erin een mate van zelfstandigheid te behouden, en zich te ontwikkelen tot een welvarend en belangrijk cultureel centrum in de regio.

In 190 v.Chr. versloeg een vloot van het Griekse eiland Rhodos, met ondersteuning van het Romeinse Rijk en het koninkrijk Pergamon, de vloot van de Seleucidische koning Antiochus III de Grote, die onder bevel stond van de voorvluchtige Carthaagse generaal Hannibal. De nederlaag van Hannibal en Antiochus bevrijdde Side van de heerschappij van het Seleucidische rijk. In de 1e eeuw v.Chr. vestigden Cilicische zeerovers hun hoofdkwartier en een belangrijke slavenhandelspost in Side.

Side kwam onder controle van het Romeinse Rijk nadat de Romeinse generaal Pompeius deze vrijbuiters in 67 v.Chr. versloeg. Keizer Augustus deelde Pamphylië (en Side) in 25 v.Chr. in bij de provincie Galatia. Dit leidde een nieuwe periode in van voorspoed voor Side als handelscentrum in Klein-Azië, die zou voortduren tot ruim in de 3e eeuw. Wederom werd Side hierbij het centrum van de slavenhandel in het Middellandse Zeegebied. Tevens was de grote commerciële vloot geregeld betrokken bij piraterij. De meeste ruïnes in het huidige Side stammen uit deze welvarende periode. Rijke handelaren betaalden bij wijze van belasting voor openbare werken en prestigieuze gebouwen, maar ook voor spelen en gladiatorengevechten.

Het verval van Side begon vanaf de 4e eeuw. Dikke stadsmuren konden opeenvolgende invasies van bewoners van de Taurus niet voorkomen. In de 7e eeuw werd Side geplunderd en platgebrand door diverse Arabische vloten. Ten slotte werd de stad in de 12e eeuw verlaten toen hij na een opleving wederom geplunderd werd. De bevolking verhuisde grotendeels naar Antalya, en naar Side werd geleidelijk aan verwezen als Eski Adalia (Oud-Antalya).

Enkele kenmerken van het Huidige Side :

Side

De grote poort van de stad: De toegang tot de stad gaat via de Romeinse poort, die verbonden is met de stadsmuur en het goed onderhouden theater. Omgeven door lange zandstranden, sinaasappelbomen, bloemenpracht en veel groen is dit een klein paradijs. In de zomer is autoverkeer in de stad verboden; Side verandert dan in een grote bazaar.

De stadsmuren: Side biedt niet alleen zon, zee, strand en vermaak;het is een waar openluchtmuseum. Bij het naderen van Side zie je al meteen het Romeinse theater. Niet in dezelfde goede staat als dat van Aspendos maar niet minder imponerend. In de 4de eeuw werd de achterkant van dit theater onderdeel van de stadsmuur.

De East Gate: De Oost-GATE

side

The 2e grootste Gates van de stad zijn gebouwd in het oosten van de stad. De Gate werd begraven in zand voor vele jaren, en is onlangs opgeknapt en wordt nu tentoongesteld. U kunt een wandeling maken naar het plein van Protocol en zult dan twee cirkel-boogvormige gangen passeren met haar verdedegings torens. De basis van het plein is 50 meter breed was versierd met mozaïeken tijdens de Byzantijnse tijd.

WATER ARCHES

Side İn Mythology

In de oudheid werd het water wat Side nodig had voor haar bevolking vervoerd van de rivier de Manavgat door middel van water-bogen (aquaducten). Deze zijn gebouwd tussen het dorp Sevinc en Side. De lengte van de waterweg is 30 km en bereikt een hoogte van maar liefst 25m op sommige punten. Sommige delen van de waterweg werden uitgesneden uit de rotsen.

THE GRAND MONUMENTUAL FOUNTAIN

Water arches

De Grand Monumentale fontein werd gebouwd in de buurt van de CASTELLUM Aqua.Het staat tegenover de Grote ingangspoort in het noordwesten van de stad.De fontein beschikt vandaag de dag over twee verdiepingen maar is van oudsher gebouwd op drie verdiepingen met de afmetingen van 5 m hoog en 35 m breedte.

KOLONNEL STRAAT

De straat die begint bij de deur van het protocol, werd gebouwd tussen de grote ingangspoorten en brengt u naar het Plein van de Agora, de straat is 250 m lang met kolommen aan beide kanten. Het kreeg de naam "Kolonnel Street".

HUIZEN

De ruïnes van de antieke huizen aan beide zijden van Kolonnel Street, werden hoofdzakelijk gebouwd als (woon-kamers), opgesteld rond de grote innerlijke zaal genaamd Atrium. Er was meestal een fontein in het midden van het binnenste hal, en vloeren van de kamers zijn versierd met mozaïeken.

AGORA


De Big Agora van de stad is gesitueerd aan de voorzijde van het theater dat werd gebouwd aan het eind van Kolonnel Street. De omvang bevat 92 x 92 m aan buitenzijde en 65 x 65 m van binnen. De ingang van de Agora is vermoedelijk via de monumentale poort in het westen. De Agora is omringd door granieten zuilen en zijn versierd met marmeren blokken . In het midden van de Agora vindt u de ruïnes van een tempel met 12 kolommen Zij waren een geschenk aan de godin van geluk en handel, Fortuna. De Agora in Side was aangesloten op het podia van het gebouw van het theater door middel van een passage. Deze podia werden eveneens gebruikt voor de slavenhandel, in 100 v.Chr.

De Fontein van VESPASIANUS

De voorzijde van de fontein werd bedekt met marmer. Het is gesitueerd tussen het museum en de westelijke zijde van het Agora Theater. Deze fontein met haar sproeiers is een zeer aantrekkelijke bezienswaardigheid met al haar marmeren fresco's.

The Fontein Met Drie Zwembaden

Tegenover de fontein van Vespasianus staat de fontein met drie zwembaden. aan de ene kant van het Agora-Bad .
De fontein werd vermoedelijk gebouwd in 300 AD Aan de voorzijde van de fontein er Corinthische zuilen,
maar vandaag de dag ziet u alleen de drie zwembaden bedekt met marmer.


Uiteraard heeft Side u nog veel meer te bieden, vanuit historisch, cultuur en argeologisch oogpunt gezien zelfs te veel om op te noemen, toch kunt u uw vakantie/verblijf perfect combineren met zon zee en strand, winkelen, golfen, en uitgaan. Kortom Side the place to be!

web tasarım